350 TL ve üzeri KARGO ÜCRETSİZ
350 TL ve üzerine 4'e varan taksit imkânı
KATEGORİLER

Matmazel De Scudéry – Ciltli

Matmazel De Scudéry – Ciltli
Tükendi Gelince Haber Verelim
Hafta içi saat 10:00'a kadar verdiğiniz siparişleriniz aynı gün kargoya teslim edilmektedir.


Açıklama

Matmazel De Scudéry – Ciltli

Ernst Theodor Amadeus Hoffmann (1776-1822): Alman romantik edebiyatçıları arasında en geniş okur kitlesine ulaşan yazardır. Aynı zamanda bir müzisyen olan Hoffmann, Bamberg Tiyatrosu’nda orkestra şefi ve besteci olarak da görev aldı. Hoffmann’ın yazdığı en iyi novella olarak kabul edilen Matmazel de Scudéry ilk kez 1819 yılında, Bir XIV. Louis Dönemi Hikâyesi alt başlığıyla yayımlandı. Hoffmann’ın, Johann Christof Wagenseil’in Nürnberg şehri kroniklerinde yer alan iki dizelik bir şiirden esinlenerek yazdığı eser, yayımlandığı dönemde hayli ilgi gördü ve yazarına büyük ün kazandırdı.
17.yüzyıl Paris yaşamına dair ilginç tasvirler içeren bu novella, dönemin ileri gelen kişilerinden yazar Matmazel de Scudéry’nin başından geçen tuhaf ve gizemli bir olayı sürükleyici bir dille anlatır. Eser tiyatroya, operaya ve sinemaya da uyarlanmıştır.
Gülperi Zeytinoğlu (1976): Münih’te dünyaya geldi, ilk ve orta öğrenimini Almanya’da tamamladı, çeşitli işlerde çalıştı. Otuz yıl Almanya’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye döndü. Kayseri’de cam ve boncuk sanatı atölyesi açtı. Halen Hacettepe Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde okuyor ve Almancadan çeviri yapıyor.

Kitaptan;

Nükteli şiirleri ve XIV. Louis ile Markiz Maintenon’un lütfuyla tanınan Madeleine de Secudéry, St. Honoré Caddesi’ndeki küçük evde yaşıyordu.

Geç vakitte3 gece yarısına doğru -1680 senesinin sonbaharı olabilir- bu evin kapısı öyle sert ve ısrarla çalındı ki ses tüm koridorda yankılandı…

Çevirmen
Orijinal Adı
: Das Fräulein von Scuderi
Yılı
: 2016
ISBN
: 9786053328940
Genişlik
: 12,5
Yükseklik
: 20,5
Sayfa Sayısı
: 104

Hasan Âli Yücel Klasikleri Kategorisinde En Çok Satan Kitaplar




E. T. A. Hoffmann Diğer Kitapları



E. T. A. Hoffmann Kitapları


OSZAR »